torstai 3. marraskuuta 2016

Stailausprojekti


Saimme Sini-mintun kanssa kutsun Kirsin luokse auttamaan häntä sisustusongelman ratkaisussa Kirsin haaveena oli pienet juhlat ystäväpiirin kesken, mutta hän tarvitsi apua luodakseen oikeanlaisen tunnelman juhlia varten. Yhdessä pohdimme, että ajanhenkeen ja tunnelmaan sopi kynttilöiden liekki, juhlakattaus, ripaus syksyä ja halloweeniä sekä pyhäinpäivää. Cocktailista tuli mielenkiintoinen ja lähdimmekin innolla toteuttamaan sitä Kirsin näyttävään kotiin. Napsimme muutaman kuvan toteutuneesta lopputuloksesta.


Päätimme toivottaa vieraat jo ovelta tervetulleiksi ja sytyttelimme ulkolyhtyihin kynttilät palamaan. Kauniit istutukset oli puutarhanhoidosta nauttiva emäntä asetellut oven molemmin puolin. Hiukan apua näyttävien kanervakorien rakennukseen olimme saaneet Kukkakauppa Ruusupuun taitavalta Minnalta. 
Juhlallinen kattaus syntyi pienellä vaivalla, vaikka se vaati myös pienen ryöstöretken naapurin koristepensaisiin. Kontrastia astiaston perinteikkäälle kuosille saatiin käyttämällä korkeita mustia metallisia kynttilänjalkoja, joihin Puttipajan pallokynttilät istuivat kuin valettu. Koska emme halunneet olla liian vakavia, kiedoimme kynttilänjalkojen ympärille harsokangasta. Tämä ainakin yritti esittää hämähäkin seittiä ja hienouden koristelimme muutamalla valehämähäkillä.  Mustaa linjaa noudatettiin myös pöydälle asetetuissa maljakoissa, joiden koristukseksi leikattiin oksia koristemarjapensaasta. Kynttilänjalkojen ja maljakoiden juurelle ripoteltiin luonnosta löytyneitä vielä upean ruskan sävyissä olevia lehtiä ja oksia.

Olohuoneen sohvatyynyt möyhittiin pulleiksi ja sytytimme vieraita ilahduttamaan paljon kynttilöitä. Ikkunan alle senkin päälle kokosimme samansävyisistä, mutta erilaisista kynttilänjaloista asetelman. Kierrätyslasimaljakot toistivat ikkunalla samaa väriteemaa.
Koska hyvät juhlat jatkuvat aina ulos saakka, loihdimme juhlakuntoon myös terassikauden sulkeneen pihan. Ulkotulet valaisevat isolla liekillään ja niistä pienemmänkin paloaika on yhdeksän tuntia.  Pöydälle nostettiin muutama termaripullo, jonka kiehuvaa sisältöä sai kaataa kuppeihin. Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia kuumaa juomaa käpertyen vilttiin ja tarkastella pimentyvää iltaa.


Tunnelmallista pyhäinpäivän odotusta teille kaikille ja muistakaa rakkaimpianne. <3


- Laura & Sini-minttu -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti