perjantai 19. helmikuuta 2016

Puttipaja 40 vuotta: Esittelyssä pallokynttilät

    Hei vain!

       Nyt on aika aloittaa kynttilöiden esittelysarja Puttipajan 40-vuotisen historian kunniaksi. Juttusarjan ensimmäisenä tuotteena nostamme korokkeelle kauniin pallokynttilämme. Pallokynttilä on hyvin haluttu tuote, eikä suotta; nätin muotoilun lisäksi se palaa todella hyvin reunoja myöten kaiken kaikkiaan noin 15 tuntia. Lisäksi jalallinen pallokynttilä istuu hyvin kruunukynttilälle tarkoitettuihin kynttilänjalkoihin, esimerkiksi Iittalan ajattomaan Festivo-jalkaan.
Itse pallon tekeminen on suhteellisen hidasta. Kynttilä on mallistomme herkin, joten sen käsittelyssä tarvitaan rauhallisuutta, rakkautta ja huolellisuutta. 


Pallokynttilä valmistetaan parafiinijauheesta prässäämällä ja tästä käsityö saa alkunsa.

Palloihin jää kaksi rengasmaista uloketta, joista jokainen veistetään yksitellen pois. Vähän kuin perunoita kuorisi!
Seuraavaksi pallot pääsevät uimaan kuumaan parafiini kattilaan.


Viimeisenä väriin kastelu; tässä kuvassa syntyy oikeita plussapalloja!

Munakennot ovat meillä suurkäytössä.Monen käsiparin kautta syntyneet kynttilät ovat nyt valmiina sytytettäväksi elämän kauneimpiin hetkiin. Tilaa omat pallokynttiläsi Puttipajan verkkokaupasta
alennuskoodilla "pallot-10%”. Alennus on voimassa 28.2. saakka verkkokaupassa ja Wanhalla Pajalla.


Voit myös testata onneasi osallistumalla arvontaan, jossa palkintona on kennollinen pallokynttilöitä (arvo 60€). Arvontaan osallistut komentoimalla tätä blogitekstiä. Osallistumisaikaa on helmikuun loppuun.

Kauniita hetkiä ja kynttilän loistetta sinun talviselle polullesi!

-Minttu-