torstai 17. maaliskuuta 2016

Annan kevätkoti


Tänään kurkataan Annan kotiin, joka henkii  jo kevättä. Vanhaa hirsitaloa on remontoitu säästämällä ja kunnioittamalla sitä. Jos vanhat hirret osaisivat kertoa tarinoita - olisi meillä paljon kuunneltavaa.

Tummanpuhuvia hirsipintoja raikastamaan Anna on valinnut raikkaan turkoosin.
Puttipajan hempeästä kynttiläjoukosta on päässyt tänään mukaan kodin räsymattoihin sopivat sävyt. Iso pöytä kutsuu päälleen kynttiläjoukkoa, joka saa olla reilusti eri paria - Anna yhdistelee rohkeasti eri muotoja, joista syntyy metka tunnelma. Tästä kodista mukaan on ehdottomasti napattava muutama ihana idea. Oleskelutilan pöytä on sahattu vanhasta peiliovesta - näppärä sahaa oven kolmeen kappaleeseen ja kiinnittää kappaleet pöydäksi kulmarautojen tai kalustekulmien avulla. Ikkunat tässä kodissa päätyvät tilanjakajiksi - näkymä lasittomien ruutujen läpi tilasta toiseen on kiehtova.

Mukiin sujautetun kalakeiton syömisen jälkeen iloinen koirakaksikko saattelee vierailijan takaisin lumen peittämään maisemaan. Hassua, sisällä uskoin jo hetken lumen sulaneen kodin tunnelman voimalla pois.
Kiitos Anna ja koirakaksikko - kevät tulee vauhdilla tällä reseptillä kalakeittoa keitellessä.

-Ilona-

Annan keväinen kalakeitto
4 perunaa
3 porkkanaa
8 maustepippuria
2 tl suolaa
1 sipuli
200 g lohta
3 dl maitoa
3 tl tilliä
1 rkl voita

1. Keitä porkkanat ja perunat suolavedessä. Porkkanat voi laittaa kiehumaan hieman ennen perunoita. Laita vettä kattilaan vain sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää pippurit.
2. Lisää kattilaan lohi ja pilkottu sipuli. Anna kiehua hetki ja lisää joukkoon maito, tilli ja voi.
3. Tarjoile keitto höyryävänä mukista ja koristele se persiljan ja piparkakkumuotilla leivästä leikattujen koristeiden avulla.         Annan kodin pukineet Puttipajalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti