perjantai 17. kesäkuuta 2016

Mökkitunnelmissa rantamaisemassa





















Serkusten Annan ja Ullan kiireetön kesäpäivä on täynnä pirskahtelevaa vettä, kermavaahtoa, mansikoita, raparperipiirakkaa ja tietysti aurinkoa. Rannalla oleva mökkisauna lämmitetään illaksi, mutta ennen sitä haetaan lähimetsästä vastatarvikkeita. Tuoksuva koivuvesikin asetellaan lauteille jo hyvissä ajoin - sen salaisuus piilee kuumassa vedessä ja koivusta riivityissä lehdissä.

Räsymattopolkua pitkin hiippaillaan pesemään kesäperunat laiturille. Jokainen kukkamaljakko on kerätty täyteen kesäkukkijoita. Koiranputkista muodostuu nopeasti näyttäviä hattarapilviä. Raparperipiirakan tarpeet katkaistaan mökin laitamilta. Anna kuorii ne valmiiksi keittiössä hääräilevää Ullaa varten.
Auringon paisteessa päiväkahvi maistuu parhaimmalle. Samalla kilistetään mansikkamehulla kesälle. Jäähdyttimenä toimivat pakasteessa jäädytetyt mansikan palaset. Saunan jälkeen herkutellaan kermavaahdolla täytetyillä leivoksilla, jotka on aseteltu tarjolle jalallisiin laseihin. Annan karvakuonot pulahtavat laiturilta uimaan, sitten kaksikon onkin aika palata takaisin mökille tarkastelemaan herkkutarjontaa.
Raparperipiirakka on hyvää vielä seuraavana päivänäkin, juhannusruusuilla ja tomusokerilla koristeltuna se nousee varmuudella kahvipöydän helmeksi.
  
Raparperipiirakka
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
0,5 l raparperinpaloja
1 tlk kermaviiliä
1 muna
3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittamalla.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Levitä piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan n. 30 cm. Anna taikinan nousta hieman reunoille saakka.
3. Leikkaa kuoritut raparperit ohuiksi paloiksi. Sekoita kermaviili, sokeri, muna ja raparperinpalat. Kaada täyte piirakan pohjan päälle.
4. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

-Ilona-

Kuvissa vilahtavat Puttipajan tuotteet