torstai 26. huhtikuuta 2018

Ristiäisjuhla - mikä pienelle tytölle nimeksi?


Mikä pienelle tytölle nimeksi? Siinä vasta pulma, joka aiheutti paljon päänvaivaa. Vasta ristiäisiä edeltävällä viikolla löimme yhteisymmärryksessä nimen lukkoon.
Kaste tapahtui näyttävässä Kuokkalan kirkossa. Kasteen aikana pikkuinen viritteli omia äänijänteitään ja testasi kirkon akustiikkaa.
 Kastetilaisuuden jälkeen siirryimme seurakuntatiloihin kahvittelemaan juhlaväen kanssa. Pöytään oli katettu hiukan suolaista, kuten Naissaaren kahvi- ja juhlahuoneen herkullinen paahtopaisti- ja savuporovoileipäkakku, Kinuskikissan reseptillä toteutettu hyydytetty lohivoileipäkakku, vihersalaatti, karjalanpiirakoita ja munavoita. Molempia voileipäkakkuja maisteltiin ja kehuttiin ahkerasti. Suolaisten jälkeen päästiin herkuttelemaan makealla. Juhlavieraiden joukosta löytyi jonkin verran ruokarajoitteita, jotka ratkaistiin leipomalla useampi kakku - jokaiselle jotakin. Pöydästä löytyi perinteinen suklainen kermakakku, taas Kinuskikissan reseptiä noudattaen maidoton ja gluteeniton turkinpippurivalkosuklaajuustokakku sekä maidoton ja gluteeniton hedelmäinen pavlova. Raikas pavlova osoittautui ainakin allekirjoittaneen suosikiksi. Kakkujen lisäksi herkuteltiin myös Emmin viipaleet -pipareilla, gluteenittomilla mokkapaloilla, vaahtokarkeilla ja Geisha-suklaalla.

Herkkujen lisäksi kahvipöydässä oli Viherlandiasta tilattu upea kukka-asetelma. Sen viereen oli sytytetty kaksi Puttipajan kevät/kesä malliston metallinhohtoista oranssia kynttilää. Lasiset kynttilänjalat ovat myös Puttipajan valikoimista ja jalkoihin oli solmittu teeman mukaiset oranssit rusetit. Teemaväreinä meillä oli jo kutsukortistakin löydettävä kirkas oranssi ja herkkä vaaleanpunainen.

Pitkien pöytien koristeena olivat kahvipöydän kanssa samaa teemaa noudattavat ihanan ilmavat lasiset kynttilänjalat, joihin oli askarreltu rusetti oranssilla ja vaaleanpunaisella nauhalla. Toisessa pöydässä paloivat vaaleanpunaiset Puttipajan metallinhohtoiset 10 cm kynttilät ja toisessa oranssiset metallinhohdot. Kynttilänjalan vieressä olivat vaaleanpunainen vekillinen maljakko ja patinoitunut kultainen tuikkukuppi. Pienten asetelmien avulla saimme personoitua tilaa enemmän meidän juhlan näköiseksi.

Puttipajan kynttilävalikoima on laaja, mutta metallinhohtoiset kynttilät valikoituivat meidän juhlan tunnelman luojaksi niiden juhlallisuuden vuoksi. Juhlan aikana kynttilät paloivat tasaisesti ja ne eivät valuttaneet. Tästä kiittävät niin pöytäliinat kuin emäntäkin, sillä kynttilöiden sai antaa palaa melko huoletta. Tietenkään kynttilöitä ei koskaan tule jättää vahtimatta, mutta emäntä pystyi keskittymään vauvaan ja vieraisiin, ilman pelkoa pöydälle leviävistä kynttilöistä. Kynttilät ovat myös pitkäkestoisia, sillä reilun kolmen tunnin polttamisen jälkeen kynttilästä oli jäljellä ainakin 90 prosenttia.Lahjapöydän koristeena olivat Puttipajan suloiset Samuli-, Iiris- ja Ilmari-nallet. Pyysimme vieraita askartelemaan ”vieraskirjaan” omanlaisensa sivut. Tarjolla oli siis värikkäitä A4-kokoisia papereita, joihin vieraat saivat kirjoittaa, piirtää tai vitsailla terveiset vauvalle. Näistä saa koottua vauvalle ihanan muiston yhdessä valokuvien kanssa.
  
Pinja Peppi Alexandra kiittää kaikkia ihanista juhlistaan <3


- Laura - 


1 kommentti:

  1. online-pizza-tarjoukset


    Tervetuloa että Saunalahden Grill, Hanki paras online-pizza-tarjoukset parhaaseen hintaan sisään Espoo, Finland. Me tarjous paras online-tarjoukset varten pizza ja pizzeria grill. Ota meihin yhteyttä - 0403616621    https://www.saunalahdengrilli.fi/

    VastaaPoista