torstai 21. joulukuuta 2017

Ohjeet hauskaan Tonttu-kranssiin


Joulu kolkuttelee jo ovella. Ja mikä olisikaan sen hauskempaa kuin toivottaa Joulu tervetulleeksi oveen ripustettavalla Tonttu-kranssilla. 
Tässä Sinulle ohjeet siihen!

Seuraavilla tarvikkeilla pääset hyvin alkuun:

Kranssi
3-4 erilaista nauhaa, pituudeltaan 50-100cm 
Pehmoinen hahmo tai muu esine 
Ompelulankaa ja -neulaValitse nauhoista mieleisesi värit, jotka sopivat yhteen keskenään. 
Tähän kranssiin on valittu punaista ja valkoista nauhaa.


Vaihtoehdot kranssin keskelle kiiinnitettäväksi olivat pehmoiset tonttu-hahmot, hiiri- ja hirvi-hahmot, pehmosydän sekä metallisydämet. Iso tonttu-tyttö valikoitui kranssiin sopivan kokonsa puolensa - sen sai sopivasti istumaan kranssin keskelle.


Ompele valittu hahmo kiinni kranssin sisäpuolelle, ylhäältä roikkumaan. Käytä kiinnitykseen ompelulankaa. Jos valittu hahmo on painava, voit käyttää myös kuumalimaa kiinnitykseen. Juuttinaru soveltuu hyvin, jos haluaa kiinnittää roikkuvan pienesineen, esimerkiksi sydämen.


Kun hahmon kiinnitys on tehty, on aika tehdä kranssin yläosaan rusetti. Valitse sopiva nauha ja pujota se kranssin keskikohdan ympäri tai tee kahdesti solmu. Nauha saa olla pitkä, sillä nauhalla kiinnitetään tulevat rusetit.

Tee toisesta nauhasta rusetti keskikohtaan. Kiinnitä rusetti ensimmäisellä nauhalla rusetin keskeltä.


Kolmannesta nauhasta voit tehdä toisen rusetin tai vaikkapa tuplarusetin. Tee vielä ensimmäisestä nauhasta rusetti, joka jää päällimmäiseksi. Leikkaa kaikkien rusettien päät sopivan pituisiksi ja hieman vinoon. Tämä antaa viimeistellyn ilmeen.

Tarkemmat ohjeet rusettien tekoon löytyy aikaisemmasta blogitekstistä, katso täältä: RusettejaRipustuslenkki on helppo tehdä sujauttamalla lyhyt nauha kranssin yläosan pajuoksien alta ja tekemällä päihin umpisolmun. 


Pyöräytä ripustuslenkin solmukohta kranssin sisälle. 
Tässä valmis rusetti ja ripustuslenkki.


Tässä valmis Tonttu-kranssi myymälämme seinällä. 😊

Puttipaja-myymälästä sekä verkkokaupasta voi ostaa tarvikkeet.kranssiin. Tässä linkkejä verkkokaupan tuotteisiin:
Oikein Hyvää Joulunodotusta ja käsillä tekemisen iloa kaikille.

- Heidi - 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti