Jouluun on enää viisi viikkoa
ja meillä aloitettiin joulun ensimmäiset tunnelmoinnit.
ja meillä aloitettiin joulun ensimmäiset tunnelmoinnit.
Kaivettiin vanha reseptivihkoni parinkymmenen vuoden takaa
ja sieltä avattiin joka jouluinen aukeama,
jossa on Puttimuorin piparkakkuresepti.
Tämä resepti tuottaa yhtä laadukkaita piparkakkuja
ja sieltä avattiin joka jouluinen aukeama,
jossa on Puttimuorin piparkakkuresepti.
Tämä resepti tuottaa yhtä laadukkaita piparkakkuja
PUTTIMUORIN PIPARKAKUT
Ainekset:
5,5 dl fariinisokeria
0,5 dl siirappia
1,5 dl vettä
300 g voita
1 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl soodaa
runsaat 5 dl (6 dl) venhäjauhoja
Tee näin:
Siirappi, fariinisokeri, kaneli, inkivääri, vesi ja voi kiehautetaan.
Jäähdytä seos. Yhdistä venhäjauhot ja sooda ja lisää ne jäähtyneeseen seokseen.
Seos kiinteytyy hiukan seisoessaan. Taikinan kuitenkin pitää olla paksua.
Anna olla yön yli jääkaapissa. Sitten vain kaulimaan ja leipomaan.
Paista:
Paista:
175° 8-10 minuuttia.
Piparkakku-ukko muotti on ihan paras. |
Tähdet, ukot, kuuset ja sydämet valmiina paistoon. |
Ensimmäisestä satsista tuli hyvin ruskettuneita. |
Ensimmäisestä satsista tuli hyvin ruskettuneita pipareita. Seuraava pelti onnistui jo paremmin.
Piparkakun tuoksu on hurmaava! Mikäli olet niin kiireinen, ettei sinulla ole aikaa edes paistaa piparkakkuja kaupan valmiista taikinasta, niin muista silloin Puttipajan piparkakun tuoksuinen kynttilä. Tämä kynttilä loihtii kotiin joulun tunnelmaa käden käänteessä!
Iloista joulun odotusta!
- Anna -
p.s. Nyt Puttipajan kuluttajien verkkokaupassa kaikki toimitukset VAIN 2 €
ja yli 40 €:n tilaukset ILMAN TOIMITUSKULUJA kuponkikoodilla "joululahjatRT15".
Tarjous on voimassa 20.12.2015 saakka.
Tarjous on voimassa 20.12.2015 saakka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti