keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Vieraana Anun raikkaassa kodissa






















Anun koti on metka yhdistelmä tarinoita, kerroksellisuutta ja modernia tunnelmaa. Kodin keittiönpöydän ja sängynpäädyn on rakentanut sisustaja itse. Oleskelutilojen vanhat nojatuolit ovat saaneet uudet pukineet vakosametista - ripaus huumoria kuuluu kodin sisustukseen. Kalusteissa kohtaa suomalainen suunnittelu ja tarinat ulkomailta. Seinille nostettujen kehysten sisällä on upeita otoksia ulkomaanmatkoilta. Rohkean kontrastin vaaleudelle antaa keittiön kalusteiden musta väri - villiäkään toteutusta ei tässä kodissa vierasteta.

Puttipajalta on tänään kodin piristeeksi napattu sävyihin sopivia pallokynttilöitä. Ne sovitellaan Festivo- kynttilänjalkoihin, jotka Anu on saanut äidiltään. Maljakoihin sujautetaan värikästä koristehiekkaa, jonka pariksi nostetaan muutama tulppaani. Kukka-akvaario valmistuu kevääseen hetkessä. Värikkäiden lasipullojen keskellä päätään nostelevat värikkäisiin laseihin nostellut yrtit ja tarjolla on tietysti kevään raikkainta rahkaherkkua.

Anun raikas rahkaherkku
1 prk rahkaa
1 appelsiini
1 kiivi
2 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
2 rkl appelsiinimehua

Kiitos Anu raikkaan päivän tunnelmista!

-Ilona-

Puttipajalta Anun kotia pukemaan valittiin








torstai 17. maaliskuuta 2016

Annan kevätkoti


















Tänään kurkataan Annan kotiin, joka henkii  jo kevättä. Vanhaa hirsitaloa on remontoitu säästämällä ja kunnioittamalla sitä. Jos vanhat hirret osaisivat kertoa tarinoita - olisi meillä paljon kuunneltavaa.

Tummanpuhuvia hirsipintoja raikastamaan Anna on valinnut raikkaan turkoosin.
Puttipajan hempeästä kynttiläjoukosta on päässyt tänään mukaan kodin räsymattoihin sopivat sävyt. Iso pöytä kutsuu päälleen kynttiläjoukkoa, joka saa olla reilusti eri paria - Anna yhdistelee rohkeasti eri muotoja, joista syntyy metka tunnelma. Tästä kodista mukaan on ehdottomasti napattava muutama ihana idea. Oleskelutilan pöytä on sahattu vanhasta peiliovesta - näppärä sahaa oven kolmeen kappaleeseen ja kiinnittää kappaleet pöydäksi kulmarautojen tai kalustekulmien avulla. Ikkunat tässä kodissa päätyvät tilanjakajiksi - näkymä lasittomien ruutujen läpi tilasta toiseen on kiehtova.

Mukiin sujautetun kalakeiton syömisen jälkeen iloinen koirakaksikko saattelee vierailijan takaisin lumen peittämään maisemaan. Hassua, sisällä uskoin jo hetken lumen sulaneen kodin tunnelman voimalla pois.
Kiitos Anna ja koirakaksikko - kevät tulee vauhdilla tällä reseptillä kalakeittoa keitellessä.

-Ilona-

Annan keväinen kalakeitto
4 perunaa
3 porkkanaa
8 maustepippuria
2 tl suolaa
1 sipuli
200 g lohta
3 dl maitoa
3 tl tilliä
1 rkl voita

1. Keitä porkkanat ja perunat suolavedessä. Porkkanat voi laittaa kiehumaan hieman ennen perunoita. Laita vettä kattilaan vain sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää pippurit.
2. Lisää kattilaan lohi ja pilkottu sipuli. Anna kiehua hetki ja lisää joukkoon maito, tilli ja voi.
3. Tarjoile keitto höyryävänä mukista ja koristele se persiljan ja piparkakkumuotilla leivästä leikattujen koristeiden avulla.



         Annan kodin pukineet Puttipajalta


keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kevät -forman fiilistelyä


Heissuliveissun Formasta!

Tänä keväänä forma-messuja jälleenmyyjille vietetään vasta maaliskuussa, entisen tammikuun vieton sijaan. Itseasiassa messut ovat juuri parhaimmillaan käynnissä Helsingin messukeskuksessa. Tässä pieni tsekkaus mitä Puttipajan osastolta löytyy!



Ihkauudet lasitölkit kerkesivät messuille viime tipassa mukaan. Voin kuvitella tämän tuotteen jo mielessäni sopivaan paikkaan "kesämökki, laiturilla pieni välipala hetki, laineet kimaltavat ja tuuli on lempeä, hörps, ah viilentävää juomaa, kaikki mitä enää tarvitsin".




Tämän kevään kuumimmat värit löytyvät pastelleista, mutta mikä sinun puotiisi sopii, kenties mystinen veden vihreä tai aina yhtä piristävä kirkas pinkki?





Uutuuksissa myös paljon tyylikkäitä ja monenkokoisia alusia kynttilöille, sekä romanttisia betoniajalkoja!

Olemme valmiita kevään tuloon, oletteko te?

-Minttu-

Ja hei psiit, messuthan jatkuvat vielä huomenna, joten mukaan kerkeää vielä!



perjantai 11. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen sisustusideat!

















 
Kevättä on jo ilmassa - se tuoksuu ja kuuluu lintujen lauluna. Väistämättä sitä huomaa hyräilevänsä ja innostuvansa marketin kukkatiskin edessä. Lenkkipolulta maljakkoon kerätyt oksat täyttyvät pian lehdistä ja multaan sujautetut ruohon tai vihanneskrassin siemenet itävät hetkessä vihertäviksi keitaiksi.
 
 Pöydän päälle mahtuva kasvihuone on tänään saanut sisälleen pääsiäiseen sopivan tunnelman. Kranssista muotoutuu helppo pesä munakoristeille tai itse koristelluille munille. Pohjalle leviteltiin erilaisia koristekivialueita. Kivet jäävät kasvihuoneeseen pääsiäisen jälkeenkin, silloin sinne rakennetaan pieni keijupuutarha.
 
Auringon antaessa lupauksen keväästä jää miettimään antaisiko vaaleanpunaisen sävyn valloittaa ja maalaisi seinän pätkän kodin väriläiskäksi - vai somistaisiko kuitenkin kodin pienillä pastellinsävyisillä mausteilla kevääseen. Pääsiäisenä on lupa sotkea väripalettia käyttämällä somisteissa vaaleansinistä, -punaista, lilaa ja turkoosia iloisesti sekaisin. Värileikkiä on helppo rauhoittaa ripauksella harmaata tai ropsauksella valkoista.
 
Kasvihuoneen laitamille saivat pesänsä myös kruunupäiset siivekkäät. Risukranssi on helppo koristella pajunoksilla ja höyhenillä. Kranssipesän voi täyttää kananmunilla tai munakynttilöillä. Wanhalla Pajalla poikkeavat voivat halutessaan oman kruunupään napata mukaansa eurolla.
Pikkuruiset rusetit kynttilöiden ympärille on Wanhalla Pajalla taituroinut Jonna.
 
Huimaa - ensi viikolla on jo lupa kaivaa luudat esille. Viikko kannattaa kuitenkin  aloitella lentoharjoituksilla - taidot saattavat olla hieman ruosteessa ;).
 
-Ilona-
 
Sisustustarvikkeet poimittiin linkkien takaa: