tiistai 26. maaliskuuta 2013

Munakynttilöiden kastelua

Olemme varmaan kaikki joskus maalanneet oikeita kananmunia pääsiäisasuihin, mutta miten on kynttilöiden laita?
Munakynttilöiden värjäys on tuttua juttua tehtaallamme tähän aikaan vuodesta. Kaiken värisiä, isoja ja pieniä munia valmistuu näppärästi osaavissa käsissä.
Tässäpä teille pieni kuvasarja siitä miten munakynttilät saavat iloiset väriasunsa...

Ensimmäisenä kastetaan valkoinen pohja haluttuun väripataan, sydänlanka kannattaa jättää reilusti pidemmäksi jotta välttää myös sormien värjäämisen.



 Aina ei välttämättä tarvitse suosia suorinta linjaa...



Raikasta raitaa ja pirteää pilkkua...




Voit halutessasi maalata sudilla kuvioita kynttilän pintaan. Ei muuta kuin mielikuvitus valloilleen, ja iloisen persoonallinen lopputulos on taattu!




Valmiissa tuotoksessa saa näkyä tekijän kädenjälki ja se että hauskaa on tekovaiheessa ollut. Anna siis rohkeasti eri kuosien vallita pääsiäisen kattauksessasi tänä vuonna.

Munakynttilöitä ihan oman maun mukaan on mahdollisuus maalata pientä korvausta vastaan Wanhalla Pajalla pääsiäisen aikaan perjantaista maanantaihin klo 12-15.

Näyttää hauskalta, eikö? Sitä se onkin!


maanantai 25. maaliskuuta 2013

Yhdessä tekemisen iloa pääsiäisenä


Hurja miten aika meneekin nopeasti ja niin se vaan kevätkin nostaa päätään...
Eikös vaan olekin niin, että siitä saa hurjasti aivan uudenlaista energiaa? :) 
Auringon vienosti lämmittäen myös meitä täällä on mukavaa päästä vihdoin valottamaan pääsiäistapahtumamme sisältöä...
Olemmekin tänä vuonna kasanneet ennätyksellisen määrän kaikennäköistä hauskaa tekemistä koko perheen kesken!
 
Perjantaista maanantaihin lapset ja lapsenmieliset voivat osallistua aarrejahtiin Naissaaren alueella. Wanhalla Pajalla pupuneiti tekee kasvomaalauksia pitkäperjantaina 12-15 välisenä aikana.
 
Sunnuntaina onkin sitten päätapahtuma, jonka voi aloitella vaikka poniratsastuksella. Siitä sitten lumikenkiä testaamaan eräopaspalvelun opissa, kurkkaamaan miltä näyttää paloautossa sekä ehkäpä kuulemaan myös Naissaaren historiasta opaskierroksella.
Ohjatulla ryhmäliikuntatunnilla käydäänkin sitten vatkaamassa vyötäröltä pääsiäisen eväitä. Jos herkkukiintiö ei ole vielä täynnä niin kannattaa kurkata kiertävien pääsiäisnoitien koriin, sieltä saattaisi löytyä helpotusta... Vinkkinä myös, kahvilalla on tarjolla brunssi ensimmäistä kertaa pääsiäissunnuntaina!
Wanhalla Pajalla kastellaan munakynttilöitä joka päivä klo 12-15.
 
Vielä ei myöskään kannata viikata palmusunnuntain naamiaisasuja säilytykseen, sillä paras puku palkitaan...
Lisätietoja ja tarkempia aikatauluja voit kurkistella Puttipajan Facebook-sivuilta. Kannattaa huomioida, ettei kaikki ohjelma kestä aivan koko päivää. Lisäksi brunssia ja munakynttilöiden kastelua lukuunottamatta aktiviteetit on maksuttomia.

Huh, niin on luvassa paljon kaikkea kivaa että on oma pääkin aivan pyörällä!

Vielä on muuten käynnissä blongin arvonta joten kannattaa käydä osallistumassa.

Ihanaa aurinkopäivää toivotellen

- Karoliina -
 
 


maanantai 18. maaliskuuta 2013

Arvonta!




Arvomme ihanaisen Jussi-pupun pääsiäisen kunniaksi kaikkien tähän blogitekstiin kommentoineiden tai Facebook-tykkääjien kesken. Jussi on ihan mahtavan kokoinen, mittaa on metrin verran. Arvonta on käynnissä kahden viikon ajan.
Kaikille onnea arvontaan!

Terttu
 
 


Kevään muutoksia


Ihana uutinen on kertoa teille että tästä päivästä lähtien blogipäivittäjien joukko kasvaa.


Laura ja Karoliina päivittävät kuulumisia suoraan Wanhalta Pajalta sekä Terttu jakaa omia ideoitaan sisustamisen saloihin.

Myös pääsiäistuulet puhaltelevat lempeästi pakkasesta huolimatta.
Naissaaressa vietetään pirteää koko perheen pääsiäistapahtumaa pääsiäissunnuntaina.
Ihan hetken päästä pääsemme kertomaan mitä kaikkea ihanaa on luvassa!
Vaikka Ilonan saappaat ovatkin varmasti haastavaa täyttää, meistä on mahtavaa päästä jatkamaan tätä retkeä kanssanne.
Nähdään siis aivan pian...
- Laura ja Karoliina -


sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lupa herkutella!






Maanantaina on lupa herkutella. Verukkeita tälle on keksitty koko joukko - viikon alkamisen kunniaksi, palkinnoksi ahertamisesta tai vaikka vain siksi, että on maanantai. Olen vähintäänkin ihastunut suklaiseen juomaan, kupillinen sitä tekee vähintäänkin hyväntuuliseksi. Maanantai siis käynnistyköön suloisen suklaan voimalla.
Konvehtijuoma
6 dl maitoa
1 tähtianis
100 g suklaakonvehteja
1 tl vaniljasokeria
Mitataan ensin kattilaan maito ja sujautetaan sen mukana tähtianis. Kuumennetaan koko ajan sekoittaen. Sekoitetaan suklaan palaset puolitettuina höyryävän kuumaan maitoon. Lisätään vanilja sokeri ja annetaan suklaan sulaa. Tähtianiksen voi poistaa ennen mukiin kaatamista. Nautitaan muiden suklaasuiden kanssa.
Juoma maistuu parhaimmalle pitkän lenkin jälkeen kirpakassa pakkaskelissä. Pakkaspöydän koristeet on rakennettu tietysti jäästä. Kakkuvuokat toimivat jäädytysastioina ja niiden suojiin voi upottaa jäädytysvaiheessa kukkia tai marjoja koristeiksi. Maitoa vuokiin jäädyttämällä saa aikaiseksi kauniin valkoisia koristuksia.
Pirtsakkaa pakkaspäivää kaikille suklaasuille!
Ilona

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tuoksutellaan kevättä!






Ihana aurinko on palannut, ja ilmassa aivan selvästi tuoksuu jo keväälle. Kotia on piristettävä ihan välttämättä. Kevätsiivouksenhan ne tekevät eläimetkin pesiinsä ;). Tämä on aina hyvä perustelu, kantaessasi kotiin kukkia ja aivan välttämättömiä sisustuksen ihanuuksia.
Tämä hetki vuodesta on parhainta aikaa hassutteluun. Tavallisen asetelman sijaan tuoreista kukista voi tehdä asetelman ihan johonkin muuhun, kuin tavalliseen maljakkoon. Balettitossuihin on aseteltu kukkakaupoista saatavaa Oasis-sientä. Tämä kostutetaan märäksi ennen kukkien siihen sujauttamista. Tossut on vuorattu ennen tätä sellofaanin palasilla. Kukat katkaistaan sopivan mittaisiksi. Niiden imupinta on hyvä leikata hieman viistottain. Neilikka kestää asetelmissa kiitollisena.

Oman pikkumaailman voi rakentaa kasvihuoneen suojiin koristehiekasta ja pikkuruisista minikasveista. Munankuorilla ja risuilla saa sen somistettua pääsiäisen tunnelmiin. Värikkäät lasipullot kaipaavat seurakseen vain yhtä kukan oksaa silloin molempien kauneus korostuu parhaiten.
Aurinkoa ja inspiroivia kevään päiviä toivotellen!
Ilona