sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Jäisiä pastellisävyjä!








Olen innostunut hiekoittamaan lasisia maljoja. Koristehiekalla voi tehdä kauniita asetelmia miltei mihin tahansa astiaan. Joskus vain yksi koristehiekkaan upotettu kynttilä riittää. Kukkakauppojen pieniin vesisäiliöihin upotan hennon pinkit kukat ja piiloitan säiliön hiekan suojiin. Kaunis aito mansetti kynttilälle syntyy vain muutamasta kukkasesta. Jäiset pastellisävyt näyttävät hyvälle juuri tähän aikaan vuodesta. Päivitän kynttilöideni joukon keväisiin väreihin ja ehkäpä hiekoitan vielä muutaman astian.
Ihan ihanaa alkavaa viikkoa toivotellen,
Ilona

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Linnunpesä!





                      Kuvassa puksipuu-kranssit

Linnunpesän rakennus saa luvan kanssa alkaa jo hyvissä ajoin. Pesän rakennusta varten keittiönpöytä pursuilee eucalyptuksen oksista, meriheinästä ja tuoksuvista ginstian oksista.

Kransseista syntyy pesille kaunein runko. Sen suojiin voi sitoa pieniä vihreitä kransseja tai yhden suuremman kranssin. Pienet kulhot voi täyttää meriheinällä ja sujauttaa joukkoon huumavalle tuoksuvaa ginstian oksaa, jota saa kukkakaupoista. Kevään väriset kynttilämunat säilyvät koristeena vuodesta toiseen. Omiani poltan pääsiäisen aikaan, kynttilät ovat tätä ennen saaneet olla pesissäni koristeena jo pitkään.

Kranssille helppo ohje
Pohjaksi sopii rautalangasta taivutettu pyöreä rengas. Tämän voi päälystää esimerkiksi meriheinällä. Eucalyptyksen oksia leikataan pieniksi nipuiksi, oksan pituus on noin 5-8cm. Aloitetaan nippujen pohjaan kiinni sitominen sisäkehältä. Vuorotellaan sitoen nippuja vuoroin sisäkehälle ja vuoroin ulkokehälle. Jatketaan näin loppuun saakka. Sitominen tapahtuu sidontalangalla. Eucalyptys tuoksuu huoneilmassa pitkään ja sen tuoksua voi voimistaa suihkuttelemalla sen ylle tasaisesti vettä.

Pesän rakentamisen tiimellyksestä kirjoitellen,
Ilona

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lupa herkutella!







 Uusi kaunis astia antaa aina hyvän syyn herkutteluun. Meillä on siis lupa laittaa heti viikon alkajaisiksi suu makeaksi ;). Jaan kanssanne tämän helpon Sydänsurujen kakkureseptin. Tällä häipyy kaikki murheet ja murinat.

Sydänsurujen kakkuresepti
4 dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

250 g maitorahkaa
1/2 dl maitoa
150 g margariinia
2 munaa

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita sokeri, jauhot, kaakaojauhe, sooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää margariinin sekaan maitorahka, maito ja munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä vuodeltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 200 asteessa alatasolla noin 55 minuuttia.

Herkutellaan parhaassa seurassa käyttäen kauneimpia astioita.

Näiden kattausten astiat ovat peräisin Wanhalta Pajalta.

Tuoksuvaa viikkoa toivotellen,
Ilona

torstai 17. tammikuuta 2013

Tuoksuja tunnelmia!







On aika aloittaa jotain uutta ja ihanaa. Tämä blogi on tarkoitettu jokaiselle ihanaiselle sisustelijalle. Tänne voit poiketa kurkkimaan sisustamisen tuulia ja ideoita Puttipajan Wanhalta pajalta. Pienillä ideoilla on ihana tehdä koti kauniiksi.
Aivan hetken kuluttua alkaakin melkoinen hyörinä Naissaaren Wanhalla pajalla. Vanhaan rakennukseen, joka on varustettu maailman suloisimmilla ruutuikkunoilla rakentuu elämysten sisustuspuoti. Avatessasi vanhan narisevan ulko-oven yllätyt varmasti. Ideoita ja tunnelmia rakennetaan antaumuksella juuri sinua varten. Me tytöt laitamme paikat hyrskyn myrskyn ja hetkeksi sekaisinkin. Tuloksena on varmasti paljon uutta ja ihanaa, ideat voit napata puodilta kotiin mukaasi. Ihanaa nähdä sinut täällä ja toivottavasti näemme puodillakin.
Palataan taas ihan pian uusin tuulin!
Ilona